Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Per 1 januari 2022 is de Stimuleringsregeling E-waste van start gegaan. Deelnemende metaalrecyclingbedrijven ontvangen € 125,- per ton ingezameld E-waste bovenop de metaalwaarde.

Metaalrecyclingbedrijven die hiervoor een contract zijn aangegaan met de Stichting OPEN ontvangen deze stimuleringspremie voor het apart inzamelen en opslaan van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur, en het vervolgens afleveren aan een deelnemende CENELEC verwerker.

Stichting OPEN en de MRF hebben de 9 meest gestelde vragen over de Stimuleringsregeling E-Waste voor u op een rij gezet in een overzichtelijke folder.

Voorwaarden voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan de Stimuleringsregeling E-Waste moeten metaalrecyclingbedrijven zijn gecertificeerd op basis van het MRF Keurmerk of in het bezit zijn van ISO14001 of ISO9001 certificaat met de AEEA module van het MRF Keurmerk, opgenomen in de scope van de ISO-certificering. Een ander alternatief is NEN-norm NVN-CLC/TS 50625-4.

Het MRF Keurmerk is hiertoe opengesteld voor niet-leden van de MRF.

Het MRF Keurmerk, waarin een apart hoofdstuk voor inname, op- en overslag van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur is opgenomen, biedt zekerheid aan de Stichting OPEN dat het deelnemende metaalrecyclingbedrijf op een zorgvuldige en traceerbare manier het E-waste inzamelt, sorteert, opslaat en levert aan één van de aangesloten Cenelec gecertificeerde verwerkers.

Om deel te kunnen nemen aan de Stimuleringsregeling E-Waste moeten metaalrecyclingbedrijven zijn gecertificeerd op basis van het MRF Keurmerk of in het bezit zijn van ISO14001 of ISO9001 certificaat met de AEEA module van het MRF Keurmerk, opgenomen in de scope van de ISO-certificering. Een ander alternatief is NEN-vorm NVN-CLC/TS 50625-4.

Met ingang van 2022 is het MRF Keurmerk opengesteld voor niet-leden van de MRF. 

Het MRF Keurmerk, waarin een apart hoofdstuk voor inname, op- en overslag van afgedankte elektronische apparatuur is opgenomen, biedt zekerheid aan de Stichting OPEN dat het deelnemende metaalrecyclingbedrijf op een zorgvuldige en traceerbare manier het E-waste inzamelt, sorteert, opslaat en levert aan één van de aangesloten Cenelec gecertificeerd verwerkers. 

Met ingang van 1 januari 2022 is de Stimuleringsregeling E-waste van start gegaan. Deelnemende metaalrecyclingbedrijven ontvangen € 125,- per ton ingezameld E-waste bovenop de metaalwaarde.

Zij ontvangen deze stimuleringspremie voor het apart inzamelen en opslaan van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur, en het vervolgens afleveren aan een deelnemende CENELEC verwerker.

Stichting OPEN en de MRF hebben de 9 meest gestelde vragen over de Stimuleringsregeling E-Waste voor u op een rij gezet in een overzichtelijke folder.

Het leaflet vindt u hier.

Vandaag is het Global Recycling Day. De dag waarop jaarlijks wereldwijd aandacht wordt besteed aan het belang van recycling in een duurzame samenleving.

Precies één jaar na de lancering van het Nationaal Recycling Forum op 18 maart 2020 komt dit recyclingplatform van hoogwaardige recyclingorganisaties waar ook de MRF deel uit maakt met een 7-puntenplan voor na de verkiezingen.