Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Samen Sterk

De Metaalrecycling Federatie (MRF), is DE brancheorganisatie van de metaalrecyclingsector. De MRF behartigt de belangen van 140 professionele ondernemingen die gezamenlijk 85% van het totale volume voor hun rekening nemen. Deze metaalrecyclers hebben het MRF-Keurmerk en dat is een bewijs van kwaliteit en professionaliteit.

De MRF zit geregeld aan tafel bij de overheid om namens de leden te overleggen over wetgeving, knelpunten en kansen voor de branche. De MRF overlegt in stijl maar schuwt een stevige opstelling niet als de belangen van haar leden in het geding zijn. Daar waar nuttig werkt de MRF samen met verwante organisaties. De MRF maakt onderdeel uit van het Nationaal Recycling Forum en is lid van de Europese recyclingorganisatie EuRIC. Door dit netwerk heeft de MRF tijdig invloed op de besluitvorming en toegang tot cruciale informatie.

Dat betekent dat we de belangen van de leden goed kunnen behartigen. En dat doen we aan de lopende band: we leveren voorstellen voor goede wet- en regelgeving en voor realistisch toezicht. De belangen van de leden worden vanuit het collectief altijd beter behartigd dan als een bedrijf er alleen voor staat!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MRF voordelen op een rij:

MRF-Keurmerk als garantie voor kwaliteit en professionaliteit

Elk lid van de MRF is verplicht gecertificeerd. Het MRF-Keurmerk is een garantie voor professionaliteit en kwaliteit. Veel opdrachtgevers willen daarom uitsluitend met metaalrecyclers werken die het MRF-Keurmerk hebben. Met dat Keurmerk demonstreren de bedrijven dat zij zich aan de wettelijke eisen houden bijvoorbeeld op het gebied van milieu en van arbeidsomstandigheden. Deze recyclers kunnen daarnaast het certificaat Erkend Duurzaam verkrijgen. Daarmee laten ze zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. In veel inkoopvoorwaarden wordt dat certificaat verplicht gesteld.

Meer informatie

Het MRF Keurmerk is ook één van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan de Stimuleringsregeling E-waste.

Meer informatie over de Stimuleringsregeling E-waste

Leden krijgen exclusieve informatie

Leden krijgen via mail actuele en nuttige informatie en zij ontvangen zes keer per jaar het blad MRF Circulaire. Daarnaast organiseert de MRF voor haar leden informatieve bijeenkomsten waar actuele thema’s door deskundigen worden toegelicht.

Deelname aan het MZRS-fondsMRF-leden profiteren van het MZRS-fonds: het Metaalrecycling Zekerheidsfonds Radioactief Schroot.

Hierdoor hoeven MRF-leden geen dure verzekering meer af te sluiten om de verplichte financiële zekerheid richting overheid te garanderen. Dit bespaart hen veel geld. 

Risico-Inventarisatie en –Evaluatie

De RI&E maakt inzichtelijk waar de arbeidsgevaren binnen het bedrijf schuilen. De branche-RI&E Metaalrecycling is in opdracht van de Metaal Recycling Federatie (MRF) ontwikkeld. Het is een simpele, kostenbesparende en praktische Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E), afgestemd op de branche. De RI&E is geschikt voor bedrijven binnen de metaalrecyclingbranche en kunt u hier downloaden.

Speciaal voor onze MRF leden hebben wij een digitaal invulbare RI&E beschikbaar. Leden kunnen deze opvragen bij het MRF Secretariaat. 

Deze RI&E is in samenspraak met de vakbond HZC ontwikkeld en is derhalve een erkend RI&E Instrument met bepaalde vrijstellingen.

De MRF kan ook opkomen voor UW belang

Lid worden? Dat kan mits u voldoet aan een aantal kwaliteitseisen en bereid bent het MRF-Keurmerk te behalen. Bovendien wordt uw aanmelding met de leden gedeeld: zij kunnen bezwaar maken. Dat gebeurt zelden maar het geeft wel aan dat nieuwe leden welkom zijn maar wel worden gewogen.

Meer informatie

Uw sociale netwerk in de metaalbranche

De vereniging biedt haar leden ook een sociaal platform: leden ontmoeten elkaar tijdens formele vergaderingen, informele borrels en sportieve evenementen zoals de jaarlijkse Golfdag. Allemaal uitsluitend voor MRF-leden.

Het bestuur, de commissies en het secretariaat staan voor u klaar

MRF-bestuur    
W.M.I. (Willeke) Ketting Voorzitter Metaalhandel W. Ketting
P. (Piet) Knobel Vice-voorzitter   
D. (Dirk) Huiskes lid Huiskes Metaal B.V.
P. (Peter) Roest lid Jansen Recycling Group 
C. (Carla) Richmond lid Korlaar Soest B.V.
F. (Frits) Stam lid  Regelink Schroothandel B.V. 
M. (Marcel) Limburg  lid HKS Metals 
T. (Tjeerd) Jager lid  EMR
J. (Joost) van Kleef lid Oryx
M. (Maikel) Driebergen lid Overdie

Het bestuur wordt ondersteund door het secretariaat en de volgende adviseurs:

Gerda Kerkhof, Adviseur Kwaliteit- Arbo-& Milieuzaken
Paul Vermeij, Adviseur PA/PR beleid

MRF-secretariaat
L. (Lennert) Vermaat, directeur
H.J. (Hans) Koning, verenigingsadviseur
C. (Celesta) Maas, office manager
T. (Thara) van Giezen, management assistente
C.S. (Cora) van der Lek, financiële administratie