Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85612 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Nadat eind februari een nieuw en aangescherpt inspectieregime van de Chinese overheid in werking trad onder de naam ‘National Sword’, dreigt nu ook een Chinees importverbod voor bepaalde afval-/recyclingstromen. Welke dat precies zijn, is echter nog niet duidelijk.

Nog altijd is niet echt duidelijk welke recyclingstromen worden getroffen door de invoering van het nieuwe en strikte inspectieregime dat door de Chinese overheid ‘National Sword’ is gedoopt.

Volgens wereldrecyclingorganisatie BIR zouden die stromen inmiddels wel zijn vastgelegd in een door de Chinese regering medio april jl. goedgekeurde richtlijn ‘managementplan voor de import van afvallen’, waarbij niet alleen sprake is van aangescherpte controles, maar zelfs van een importverbod. Tijdens het eind april gehouden jaarcongres van de Amerikaanse recyclingorganisatie ISRI werd aangegeven dat het zou gaan om kunststofstromen, elektronisch afval, mixed shredder waste en onbewerkte kabelafvallen.