Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85645 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Naar verwachting treedt op 1 januari 2024 de Omgevingswet in werking. Als bedrijf is het belangrijk om hierop voorbereid te zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als de Omgevingswet van kracht wordt.

Afgelopen juni lanceerde de Taskforce Batterijbranden de campagne Doe maar Apart. Doel van de campagne: werfbranden door onjuist ingeleverde batterijen terugdringen. Lennert Vermaat van het Nationaal Recycling Forum: “We informeren consumenten over het belang om batterijen correct af te geven. Met sorteerproeven meten we het effect van de campagne.”

Emmanuel Katrakis, secretaris-generaal van de European Recycling Industries Confederation (EuRIC), volgt de dossiers in Brussel op de voet, en is het aanspreekpunt voor de Europese beleidsmakers in Brussel als het gaat om recycling. In dit interview gaat het over de door de Europese Commissie ingezette grondstoffenstrategie. 

Veel metaalrecyclers ervaren toenemende druk vanuit hun bank om cash-transacties terug te dringen. Veel bedrijven hebben hun contante geldstromen flink teruggebracht, maar lopen tegen grenzen aan. Geschikte ‘girale’ betaalopties zijn er nog niet.