Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Vanwege de aanwas van nieuwe leden én omdat het altijd goed is om het geheugen op te frissen, in het kort een aantal richtlijnen rond de audits van het MRF-Keurmerk.

Elk MRF-lid hoort te voldoen aan de eisen uit ons brancheeigen MRF-Keurmerk. De normen daarvoor omvatten een groot aantal wettelijke eisen op het gebied van Milieu- en Arbowetgeving. Omdat niet elk lid eenzelfde soort bedrijf heeft, kunnen niet relevante vragen worden overgeslagen.

Het certificaat MRF-Keurmerk wordt uitgegeven door de MRF en heeft een geldigheid van drie jaar. Het eerste jaar dient een uitgebreide audit plaats te vinden, in jaar 2 en jaar 3 volstaat de audit op speerpunten. Deze worden jaarlijks door de MRF vastgesteld en doorgegeven. Enkele voorbeelden van speerpunten zijn brandveiligheid, administratieve organisatie en AEEA.

Elk jaar dient er een audit plaats te vinden. Maak hiervoor tijdig een afspraak met een CI die samenwerkt met de MRF. Mocht u door omstandigheden niet tijdig een audit kunnen laten uitvoeren, dan kunt u in overleg 3 maanden extra tijd krijgen. Wanneer 3 maanden uitstel niet voldoende is, denkt het MRF-bestuur graag met u mee. Maar alleen nadat u hiervoor een schriftelijk verzoek met de reden van verder uitstel bij het MRF-secretariaat heeft ingediend. Eventueel uitstel ontslaat het MRF-lid niet van de jaarlijkse auditverplichting. Hierdoor kan er door uitstel een kortere tijd dan gebruikelijk zitten tussen twee audits. De datum op het certificaat zal bij uitstel niet worden aangepast.

Gerda Kerkhof
Gepubliceerd in de MRF Circulaire oktober 2023