Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85645 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Half februari haalde menigeen opgelucht adem: de coronacrisis leek bezworen en we konden weer terug naar normaal. De lente is in aantocht, de terrassen stroomden weer vol. Nog geen twee weken later werd de algemene euforie bruut weg geblazen door het overdonderende nieuws van de Russische invasie in Oekraïne. De economische gevolgen van het conflict zullen wereldwijd hoe dan ook groot zijn. Ook voor onze sector. Waren de prijzen in 2021 al naar absurde hoogte gestegen, maar dat verbleekte bij de prijsstijgingen van alle metalen vanaf begin maart. Met als voorlopig dieptepunt dat de LME de handel in nikkel moest platleggen vanwege de extreme prijsstijging.

De afgelopen weken is er veel aandacht voor Chroom-6 gecoate metalen. En die media-aandacht was niet altijd gestoeld op de juiste feiten. Hans Koning zet die feiten in dit nummer op een rij. De MRF wordt overigens steeds meer benaderd door radio, tv en de schrijvende pers. Goed dat de media ons weten te vinden: kunnen we vertellen wat we vinden en onjuiste feiten corrigeren!

Het congres van 17 maart was de eerste echte gelegenheid om elkaar weer te zien en te spreken. Dat smaakte naar meer. Gelukkig komen er snel meer gelegenheden om elkaar te ontmoeten. De MRF bestuur heeft voor dit jaar een aantal bijeenkomsten in de planning staan.

Ik hoop dat u ondanks of wellicht juist door alles waar we mee worden geconfronteerd elke gelegenheid aangrijpt om bij elkaar te komen. Omdat het kan, omdat het prettig is in deze tijd en omdat ik denk dat we het ook nodig hebben. Intussen: zorg goed voor elkaar en voor uzelf!

Willeke Ketting voorzitter MRF

Bron: Circulaire april 2022