Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Op 25 november 2020, vanaf 14.00 uur zal het thema ‘Recycling: Nederland Circulair in de praktijk’ centraal staan tijdens een twee uur durende livestream conferentie vanuit de speciaal gecreëerde Fokker Studio te Den Haag. 

Dit voorjaar moest het eerste Nationaal Recycling Congres vanwege de Corona crisis worden uitgesteld. Twee dagen voor de geplande datum 18 maart (Global Recycling Day 2020) trad in ons land de intelligente lockdown in werking. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en zijn de coronamaatregelen in verband met een ‘tweede golf’ weer aangescherpt. Vooruitlopend hierop hebben de organisatoren, MRF (metaalrecycling), FNOI (oudpapier), NRK Recycling (kunststofrecycling) en VHT (textielherwinning), besloten om het programma in aangepaste vorm online te gaan aanbieden.

Tijdens het online congres ontvouwen de partners onder dagvoorzitterschap van wetenschapsjournalist en TV-persoonlijkheid Anna Gimbrère, in aanwezigheid van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van I&W hun gezamenlijke visie op de rol van onze branches bij de totstandkoming van een circulair Nederland, en de voorwaarden die vanuit hun perspectief nodig zijn om zover te komen. Columnist en economieredacteur Mathijs Bouman zal ingaan op de economische impact van Nederland Circulair. En tussendoor zullen koplopers uit eigen kring op het podium aan het woord zijn om met praktijkvoorbeelden van innovatieve oplossingen het belang van professioneel hergebruik en recycling te onderstrepen.

Via het online congresplatform zal in de weken na de conferentie elke week een ‘Koploper van de Week’ uit de recyclingbranche centraal worden gesteld. Het voorlopige programma voor het virtuele Nationaal Recycling Congres is hier te bezichtigen. Meer informatie over programma en inschrijving volgt spoedig.