Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Het Nationaal Recycling Congres dat gepland stond op Global Recycling Day 18 maart a.s. zal worden uitgesteld.

De organisatoren FNOI, MRF, VHT en NRK Recycling achten het in verband met de Corona-crisis het niet meer verantwoord om onder de huidige omstandigheden het Congres doorgang te laten vinden op 18 maart. Niet in de laatste plaats vanwege het risico van de verspreiding van het virus via ons evenement en de daarmee verbonden gezondheids- en bedrijfsrisico’s. In de persconferentie van 12 maart jl. heeft ook het crisisteam van het kabinet geadviseerd om in ieder geval tot en met 31 maart alle evenementen met meer dan 100 bezoekers in heel Nederland af te gelasten. Daarom hebben de vier organisaties gezamenlijk besloten om het Nationaal Recycling Congres 2020, uit te stellen tot komend najaar.


De afgelopen maanden heeft een kleine groep bestuurders en professionals veel werk verzet om dit evenement van de grond te tillen om het belang van de recyclingsector bij de totstandkoming van de Circulaire Economie in Nederland over het voetlicht te brengen. En dat mede in het licht van Global Recycling Day op 18 maart en 100 jaar georganiseerde recycling in 2020. Gezien het aantal aangemelde deelnemers (inmiddels meer dan 200 waaronder behalve de industrie, veel vertegenwoordigers van landelijke en regionale overheden, politiek en media) zijn we in die opzet geslaagd. We zijn daarbij veel dank verschuldigd aan de organisaties en bedrijven die dit evenement als sponsor, ondersteuner en/of spreker tijdens de koplopersessies mogelijk hebben willen maken.

We willen dit gezamenlijke initiatief doorzetten en zullen het daarom dit najaar alsnog op de kalender zetten. Momenteel zijn wij in onderhandeling met de Fokker Terminal over een nieuwe datum en wij verwachten deze op zeer korte termijn bekend te kunnen maken. Wij vertrouwen op uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie en hopen dit najaar iedereen alsnog te mogen verwelkomen.