Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85645 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Op 26 februari is de kunststofrecycling tak van de Europese recyclingorganisatie EuRIC gelanceerd, de ERPB. Twaalf nationale recyclingorganisaties zijn bij de oprichting betrokken, waaronder ook MRF en FNOI. Zij hebben gezamenlijk een zetel in de nieuwe kunststoftak van de Europese belangenorganisatie.

‘Kunststoffen vormen een belangrijke bijstroom in de papier- en metaalrecyclingsector’, stelt directeur van zowel FNOI als MRF, Hans Koning: ‘We hebben er allemaal belang bij dat de randvoorwaarden om dit te kunnen doen optimaal zijn.’
Primaire focus van de nieuwe kunststoftak van EuRIC is de aandacht te vragen voor het productontwerp (‘design for recycling’) en ervoor zorgen dat kunststoffen die worden afgedankt ook weer opnieuw kunnen worden gebruikt in nieuwe producten. Het goed op elkaar afstemmen van chemicaliën-, product- en afvalregelgeving is van groot belang om plastic recyclers lange termijn zekerheid te kunnen verschaffen.  Ook het creëren en borgen van stabiele afzetmarkten heeft de hoogste prioriteit voor EuRIC. 
Het is goed om met steeds meer aandacht voor kunststof ook in Brussel op dit thema te kunnen inspelen. EuRIC is de enige organisatie in Brussel die een overkoepelende blik heeft op recyclingspeelveld.