Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85612 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!


Global Recycling Day wordt op 18 maart 2019 gehouden. Het idee is om jaarlijks op een vaste dag stil te staan bij het grote belang van hoogwaardige recycling voor de Circulaire Economie en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. 

Global Recycling Day doet ook een oproep aan de wereld om onze recyclingstromen niet langer te zien als afval, maar deze ook te behandelen als waardevolle grondstof. Recycling is daarbij geïntroduceerd als de 7e ‘natuurlijke’ hulpbron naast onder meer water, lucht en mineralen. 

Global Recycling Day wordt binnenkort voor de tweede maal nu gehouden. Het thema is dit jaar: ‘Recycling Into the Future’. Speciale aandacht is daarbij voor de jeugd. Wereldwijd worden jongeren uitgenodigd om hun ideeën over de rol van recycling en innovatie op dit thema te geven met als centrale vraag: hoe kunnen we nog beter gaan recyclen met zijn allen? Jongeren worden via speciale posters en sociale media aangespoord hun eigen #recyclinggoals te stellen en deze ook weer via sociale media publiek te maken.Op deze speelse en interactieve manier wordt een nieuwe generatie direct betrokken bij het belang van recycling om klimaatverandering tegen te gaan, en hoe zij zelf daar een rol in kunnen vervullen. Zo laat Global Recycling Day zien hoe wij daadwerkelijk met zijn allen de wereld een stukje beter en circulairder kunnen maken. Dankzij recycling...