Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Met de deadline voor het aanleveren van mijn column hijgend in mijn nek, breekt langzaam de inspiratie door. Niet dat er niets te schrijven valt, integendeel, maar op de drempel van het nieuwe jaar is het net te druk voor de nodige reflectie. Einde jaar, begin van het nieuwe jaar…intussen is dat nieuwe jaar alweer 2 maanden oud. Wordt het een terugblik op wat is geweest? Een vooruitblik op wat er wellicht gaat komen? Maar ja, dat is teveel een herhaling van zetten ten opzichte van de column van het voorgaande jaar.

 

En toen was daar die RTL-reportage over het inleveren van koper van ProRail, de actualiteit! Een journalist van EditieNL die geheel incognito het kopermateriaal aanbiedt, schijnbaar onder het benoemen dat het om koper van de spoorwegen gaat, maar zónder zich te legitimeren. Met stijgende verbazing heb ik naar deze reportage gekeken. “Actie koperslag” is in 2012 een belangrijk proces geweest om tot een goed convenant te komen, waar de MRF en onder andere ook ProRail vanaf het begin bij betrokken waren. We zijn immers een vereniging die staat voor de kwaliteit van onze leden, die zonder uitzondering hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus nemen.

Het beeld dat is geschetst in deze reportage staat mijlen ver af van waar de MRF en onze leden voor staan. En het is zeer teleurstellend dat het nog gebeurt: “Die ene rotte appel in de mand maakt helaas al het gave fruit te schand.” De MRF-mand lijkt niet geraakt, wij spelen niet onverantwoord met de veiligheid van treinreizigers en de reputatie van onze sector.

En dan blijkt maar weer hoe belangrijk het is om je als MRF te laten horen, op het juiste moment en op de juiste plek. In geval van zo’n reportage is het dan heel snel schakelen. Bij andere dossiers draait het om een langere adem zoals bij het ombuigen van de zogeheten lineaire regelgeving naar circulaire regelgeving. En daarmee de erkenning van metalen en schroot als grondstof voor hoogwaardige recyclingstromen, in plaats van deze kortzichtig als afval te reguleren. In deze uitgave van Circulaire leest u daar weer alles over.

Kortom onze belangenbehartiging voor jullie allemaal blijft onveranderd uitdagend. Met of zonder deadline, we zitten er bovenop!