Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Op 12 januari jl. hebben we weer fysiek onze nieuwjaarsreceptie kunnen houden en die is heel goed bezocht, door zowel leden van het eerste uur als ook door nieuwe leden. Ik zag ook veel jongeren en dat is voor mij alweer een bewijs dat de MRF ook voor jongeren relevant is.

De afgelopen maanden hebben we een flink aantal nieuwe leden en geassocieerde leden mogen verwelkomen. Heel fijn: hoe meer leden, hoe meer slagkracht. En hoe groter de kans dat we aan tafel komen bij onderhandelingen. Dat lukt ons al jaren heel goed, met als voorlopig hoogtepunt onze presentatie aan leden van de Tweede Kamer op 9 februari. Een MRF-delegatie heeft de afgelopen jaren talloze discussies gevoerd met politie en het ministerie over het Digitaal Opkopers Register. De wetswijziging die vervolgens naar de Tweede Kamer werd gestuurd, beviel ons nog steeds niet helemaal. Peter Roest heeft namens de MRF aan de Tweede Kamer uitgelegd hoe het wetsvoorstel beter kan. Lees het verslag in de MRF Circulaire van maart 2023.

Het Planbureau voor de Leefomgeving is HET adviesorgaan van de overheid op het gebied van duurzaamheid. Deze adviseurs concludeerden onlangs dat Nederland nog lang niet circulair genoeg is, maar dat recycling in Nederland goed is georganiseerd. Met deze twee kanttekeningen: meer gerecycled materiaal in nieuwe producten en er is meer aandacht nodig voor duurzaam ontwerpen. De MRF roept dit al jaren, maar nu hoort u het ook eens van een ander.

Het is u ongetwijfeld opgevallen dat uw lijfblad steeds dikker en beter gevuld wordt. Deze uitgave is maar liefst 4 pagina’s dikker doordat we veel artikelen hebben, maar ook doordat steeds meer bedrijven willen adverteren. Wilt ook u adverteren, of heeft u suggesties voor een redactioneel onderwerp: meld u bij de redactie.

Willeke Ketting
Voorzitter MRF 

Gepubliceerd in de MRF Circulaire maart 2023