Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

MRF Circulaire | februari 2022  Vliegende start Stimuleringsregeling  De nieuwe Stimuleringsregeling e-waste blijkt zeer in trek. Twee weken na de start op 1 januari hadden al ruim 30 MRF bedrijven zich aangemeld voor de regeling. Daarnaast hebben veel bedrijven interesse getoond. Een goed begin maar het is essentieel dat alle MRF leden meedoen die e-waste willen en mogen innemen.

Dirk Huiskes, MRF-bestuurslid verantwoordelijk voor het e-waste dossier, is blij met die grote belangstelling: “Dit is echt een fantastische start. Het is immers van groot belang dat zoveel mogelijk MRF leden aan de regeling meedoen. Sterker nog: alle leden die e-waste mogen en willen innemen moeten meedoen. Ik weet dat er nog steeds bedrijven zijn die het wit- en bruingoed blijven wegknippen. Daar moeten ze echt mee stoppen: het mag wettelijk niet en het is nergens voor nodig. Want voor de afgifte aan een verwerker wordt men goed beloond. Die vergoeding is 125 euro per ton voor inname, opslag en gescheiden afgifte aan een Cenelecgecertificeerde verwerker. Daar bovenop betaalt deze verwerker een marktconforme vergoeding voor de metaalwaarde. Opgeteld krijgen deelnemende MRFleden via de Stimuleringsregeling een prima vergoeding voor e-waste. Doe dus mee! Dit is de enige manier om onze positie in de keten te behouden. Als wij het niet goed doen, lopen we een serieus risico deze stroom voorgoed te verliezen.” De Cenelec-gecertificeerde verwerker krijgt een vergoeding voor de registratie van het afgegeven materiaal. Deze bedraagt 5 euro per ton. 

Makkelijk en snelle betaling

Gedurende de laatste maanden van 2021 is de nieuwe regeling intensief getest. Daaruit is gebleken dat de nieuwe contracten echt overzichtelijker zijn geworden  en of de werkwijze eenvoudiger is geworden. Marijn van der Maesen is de coördinator van de regeling namens de Stichting OPEN: “We kunnen nu al constateren dat we in die opzet zijn geslaagd. Ik heb een flink aantal leden gebeld en heb gemerkt dat het enthousiasme onder leden groot is. Ongetwijfeld ook nog eens aangewakkerd door een enthousiast MRF-bestuur. Ook blijkt dat communicatie over de regeling door de MRF en de Stichting OPEN helder en overtuigend is. Belangrijke test was natuurlijk ook of de regeling in de praktijk goed werkt. De pilotdeelnemers geven aan dat dit klopt! Een mooi begin maar nu moeten we zoveel mogelijk kilo’s via de regeling laten lopen. Daarom moeten we nu met z’n allen gas geven. Samen met Gerda Kerkhof ga ik MRF leden benaderen om indien nodig meer uitleg te geven over het contract, de werkwijze en de vergoeding. Als het goed is hebben alle leden een mail ontvangen waarin zij worden uitgenodigd om zich aan te melden. Als de mail niet op de juiste plek is terecht gekomen of als er vragen zijn: bel/mail mij. Zie de gegevens hieronder.”

In de komende edities van Circulaire kunt u telkens de laatste ontwikkelingen lezen, inclusief het aantal leden dat meedoet aan de Stimuleringsregeling en hoeveel tonnen worden afgegeven.

Jules Wilhelmus