Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Per 1 januari 2022 is de Stimuleringsregeling E-waste officieel van start gegaan. |

Aanmelden en deelname
Op 17 december heeft u een email ontvangen van de Stichting OPEN met de mogelijkheid om u aan te melden voor registratie. Na registratie ontvangt u een tweede email om een wachtwoord aan te maken voor het platform MyOPEN. In een paar eenvoudige stappen kunt u dan via MyOPEN de deelnemingsovereenkomst inzien en ondertekenen. Vervolgens kunt u gebruik maken van de Stimuleringsregeling E-waste.

Meld u aan!
Het is in ons aller belang om er voor te zorgen dat de Stimuleringsregeling een succes wordt. Uw medewerking en deelname is daarom cruciaal. Meld u nu aan bij de Stichting OPEN voor deelname aan de regeling!

De essentie van de Regeling op een rijtje:

Vergoeding
Deelnemende metaalrecyclers ontvangen van Stichting OPEN een vergoeding voor de inzameling van e-waste en afgifte daarvan aan CENELEC II-gecertificeerde verwerkers. De vergoeding van € 125,- per ton vanuit Stichting OPEN is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor handling en gescheiden opslag van e-waste. Daarnaast ontvangt het metaalrecyclingbedrijf van de deelnemende CENELEC-verwerker een bedrag voor de metaalwaarde.

Formeel inzamelpunt voor bedrijfsmatige e-waste
Met deze nieuwe regeling kunnen metaalrecyclers met het MRF Keurmerk, die volgens hun vergunning e-waste mogen inzamelen, een formeel inzamelpunt van Stichting OPEN worden van e-waste dat van bedrijven, organisaties en schrootbedrijven afkomstig is.

Stichting OPEN verwijst bedrijven door naar deze nieuwe afgiftepunten. Bedrijven kunnen immers met hun E-waste niet terecht op de gemeentelijke milieustraat of bij de retail, aangezien daar alleen consumenten mogen inleveren.

Met de uitbreiding van het aantal inleverpunten biedt Stichting OPEN hiervoor nu een oplossing. De MRF draagt daar graag aan bij.

Meer inzameling en veiligheid

Producenten zijn verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van 65% van op de markt gezette elektrische apparaten. De inzameling van e-waste wordt verbeterd als het e-waste met de nieuwe inzamelpunten wordt gesorteerd, apart opgeslagen en afgegeven aan gecertificeerde verwerkers. Naast de inzameldoelstelling speelt ook veiligheid een rol. Steeds meer elektrische apparaten bevatten lithium-ion batterijen. Hoe beter deze apparaten apart worden ingezameld, des te lager is het risico op lithiumbranden.