Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85645 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Metalen zijn een hoogwaardige secundaire grondstof. Goed en oneindig te recyclen. En met een financiële waarde. De Circulaire Economie in de praktijk. Metalen vallen echter nog steeds onder een achterhaalde afvalstoffendefinitie uit de vorige eeuw.


Uit het onderzoek van CE Delft blijkt dat metaalrecycling via NL metaalrecyclingbedrijven zorgt voor het jaarlijks vermijden van 14,4 Mton aan CO2 uitstoot doordat niet op basis van primaire grondstoffen wordt geproduceerd. Deze CO2 reductie wordt ook gerealiseerd is als die inzet van schroot buiten de EU plaatsvindt.

De Commissie wil de export van afvalstoffen buiten de EU drastisch beperken, en heeft een voorstel daartoe gepubliceerd. De Europese Commissie maakt hierbij echter geen onderscheid tussen afvalstoffen en hoogwaardige secundaire grondstoffen. Indien dit voorstel wordt aangenomen, leidt dit tot een enorme stijging van de CO2 uitstoot. Slecht voor de duurzaamheid. Slecht voor de economie.

Lees hier het hele artikel.