Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

De afgelopen maanden hebben we veel thema’s digitaal succesvol besproken en besloten, echter als voorzitter is het gemis van persoonlijk contact groot. ‘’We houden de digitale communicatie nog wel even vol maar zodra het mogelijk is zullen we onze MRF bijeenkomsten weer op de traditionele manier organiseren.’’ Lees hieronder de gehele column.

Toen ik in december 2020 voorzitter werd van de MRF, wist ik natuurlijk dat ik deze eervolle en verantwoordelijke functie midden in coronatijd startte en dus voorlopig vooral digitaal zou moeten functioneren. Ik heb de afgelopen maanden gemerkt
dat je heel veel zaken prima digitaal kunt doen. Maar het grote gemis is en blijft natuurlijk toch het persoonlijke contact dat ik als voorzitter heel graag wil hebben met de leden en geassocieerde leden van de MRF. Dat gemis van het persoonlijke contact maakt het werk als voorzitter nog even taai en lastig. En het verlangen naar de terugkeer naar normaal Nederland alleen maar groter. Ook het persoonlijk contact met onze partners binnen het Nationale Recycling Forum is er niet en dat is jammer want de NRF moet dit jaar vorm krijgen en actiever worden en dat gaat nu eenmaal prettiger als je elkaar life kunt treffen.

De afgelopen maanden dus veel belangrijke thema’s noodgedwongen digitaal besproken en besloten. Binnen het bestuur, onze commissies en de overleggen met voor ons belangrijke stakeholders. Over de stimuleringsregeling AEEA, de kerncijfers ZZS en diverse andere lobby thema’s. Voldoende uitdagingen om ons allemaal -en mij dus ook- scherp te houden. Positief in deze coronatijd is dat er diverse succesvolle Webinars georganiseerd zijn vanuit de MRF, onder andere over IMVO en het betalingsverkeer en ook de YMM heeft digitaal het contact aangehaald met de groeiende groep Young Metal Masters.

De digitale communicatie houden we nog wel heel even vol maar ik wil hier graag uitspreken dat als ik voor sommigen binnen en buiten de MRF een beetje onzichtbaar ben, dat uitsluitend komt door de omstandigheden. Als Nederland weer open gaat, gaan we als bestuur op bezoek bij leden en geassocieerde leden. En daarnaast gaan we natuurlijk onze MRF bijeenkomsten zo snel mogelijk weer op de traditionele manier nuttig en gezellig organiseren.

Ik hoop echt dat we elkaar heel snel weer live en persoonlijk kunnen treffen. Houd vol en blijf gezond!

Willeke Ketting, voorzitter MRF