Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Young Metal Masters (YMM) is in 2019 opgericht om de aanstormende talenten in onze branche met elkaar te verbinden. De Masters zijn medewerkers tot 35 jaar oud van MRF leden. Zij kunnen in allerlei functies werkzaam zijn, maar allemaal zijn ze betrokken en ambitieus. Ze willen elkaar leren kennen en van elkaar leren. Koen Huiskes van Huiskes Metaal en Koos van Laar van Reukema zijn hun kwartiermakers. We vragen hen hoe het in coronatijd met de YMM gaat.


Koen (links op de foto): De vorige MRF voorzitter stimuleerde het idee dat we een aantal keren per jaar speciaal voor de jonge metaalhandelaren bijeenkomsten zouden gaan organiseren. Gewoon, gebruik makend van ons eigen netwerk. De eerste keer was een groot succes en na afloop was iedereen razend enthousiast. We hebben goeie gesprekken gehad en veel geleerd.

Koos (rechts op de foto): Dat was echt een leerzame dag en met aansluitend een borrel en diner werd het een gezellig netwerkmoment. Het was een zeer geslaagde YMM bijeenkomst waarop positief gereageerd werd. Maar we willen het nu breder trekken: niet alleen jonge handelaren, maar ook andere jongeren die binnen de ledenbedrijven werken.

Maar corona gooit roet in het eten…

Koos: Jazeker. De praktijk wijst uit dat we momenteel niet veel voor de YMM kunnen betekenen. We misten de afgelopen tijd eerlijk gezegd de energizer; de animo om ermee aan de gang te gaan. Door Corona stond het wat verder van ons af.

Hoe staan de YMM er nu voor?

Koen: We willen uitvogelen wie de Young Metal Masters zijn. Destijds is een leeftijdsgrens van 35 jaar afgesproken, staat die grens nog? En welke jonge medewerkers bij de leden willen meedoen?

Koos: We weten inderdaad nog niet genoeg over onze doelgroep. Wat zijn bijvoorbeeld de behoeften van de jongeren en hoe kunnen we hierop inspelen?

Koen: Ik zie de MRF en dus ook YMM voor de jongere generatie, als kennisplatform waar we elkaar ontmoeten en waar we van elkaar kunnen leren. Zien hoe er wordt gewerkt, bij elkaar op bezoek gaan en natuurlijk elkaar persoonlijk leren kennen. Ervaringen delen, kennis overdragen en belangrijke thema’s nader belichten. Op die manier heeft YMM toegevoegde waarde. Wij lopen zelf al wat langer mee, maar we leren ook nog elke dag iets nieuws.

Koos: Onze branche is veelomvattend en de uitersten liggen ver uit elkaar. Hoe leuk is het dan om bij elkaar in het bedrijf te kijken en met elkaar te bespreken hoe het eraan toegaat. Het liefst organiseren we elk jaar een interessant bezoek aan een smelter of andere branche gerelateerde partij en koppelen we daar een netwerkevent aan. We hadden wat ijzers in het vuur toen corona alles stillegde. We denken er nu over om digitaal iets te organiseren.

 

Koen: We kunnen bijvoorbeeld via Zoom een leuk event in elkaar draaien voor bijvoorbeeld 50 jongeren. Al gaat er niets boven elkaar in levenden lijve ontmoeten. Voor een goed functionerende Young Metal Masters hebben we input nodig. Dus ik doe graag een oproep aan medewerkers onder 35 jaar van de ledenbedrijven om zich bij ons te melden en ons te helpen YMM op poten te zetten!

 

Oproep: Meld je nu aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door: Carla Richmond
Gepubliceerd in MRF Circulaire, februari 2021