Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

De MRF werkt met verschillende organisaties om binnen de internationale metaalketen maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren en om negatieve effecten voor mens en milieu aan te pakken. Die effecten kunnen wij alleen maar in samenwerking aanpakken. En daarom heeft de MRF als ondersteunende organisatie het internationaal MVO-convenant voor de metaalsector ondertekend. Andere deelnemende organisaties zijn bedrijven, de overheid, brancheverenigingen, niet-gouvernementele organisaties en vakbonden.

Metalen zijn essentieel voor veel producten en technologieën en zijn cruciaal voor de transitie naar een schone en duurzame energie. Het IMVO convenant stimuleert daarom dat ondernemingen in de metaalketen (van mijnbouw tot recycling) kennis opbouwen om eventuele risico’s voor mens en milieu te identificeren en middelen te ontwikkelen om die risico’s aan te pakken.  Actueel voorbeeld: op dit moment wordt onderzocht wat de exacte herkomst is van schroot dat vanuit Ghana is verscheept naar Nederland, welke partijen hierbij zijn betrokken en of er sprake is van risico’s voor mens en milieu. De MRF werkt hier met overtuiging aan mee.

Meer weten? Ga naar deze site.

Deze organisaties ondertekenden het convenant.