Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Laan van Nieuw Oost Indië 131 2593 BM Den Haag Postbus 85645 2508 CH Den Haag
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer

Standpunten

Metaalrecycling is een belangrijke schakel in de circulaire economie: waardevolle metalen worden na gebruik ingezameld, verwerkt en opnieuw in de keten gebracht. Dat is goed voor het milieu: recycling vergt veel minder energie dan het smelten van erts en dat scheelt veel CO2-uitstoot. Bovendien spaart het grondstoffen. Recycling heeft ook tot gevolg dat we minder afhankelijk zijn van de invoer van grondstoffen uit andere landen.

De MRF leden zijn metaalrecyclers die professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Alle leden hebben het MRF Keurmerk en worden jaarlijks gecontroleerd. Steeds meer overheden en bedrijven willen alleen met gecertificeerde recyclers werken.

Recyclingwijzer

MRF denkt graag constructief mee over formulering van nieuwe wetgeving en verbetering van bestaande wetgeving. De MRF is lid van het Nationaal Recycling Forum (NRF). Het NRF communiceert de gezamenlijke standpunten van de MRF, FNOI, NRK Recycling en VHT. In 2021 heeft het NRF een RecyclingWijzer samengesteld met zeven randvoorwaarden voor hoogwaardige recycling en het bevorderen van de transitie naar een circulaire economie. In het kader van de voorbereidingen die het ministerie treft voor een Circulair Materialenplan zijn deze zeven randvoorwaarden nogmaals gedeeld met de overheid. 

Strijd tegen heling

De MRF  werkt met overheid en marktpartijen aan de bestrijding van heling en diefstal. Zie bijvoorbeeld de aanpak van koperdiefstal, inclusief ons Meldpunt Diefstal. U vindt dit meldpunt in het menu bovenaan deze pagina.

De overheid wil dat diefstalgevoelige metalen worden gemeld in het Digitaal Opkopers Register. De MRF wil daar aan meewerken maar is van mening dat het wel uitvoerbaar moet zijn. Zo moet de lijst van diefstalgevoelige metalen beperkt blijven en moeten er geen onrealistische bewaartermijnen worden opgelegd. Zie ons laatste pleidooi over DOR.

 

Heeft u een specifieke vraag? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

Bekijk hier de nieuwste MRF Circulaire!