Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

Per 1 januari 2022 is de Stimuleringsregeling E-waste van start gegaan. Deelnemende metaalrecyclingbedrijven ontvangen € 125,- per ton ingezameld E-waste bovenop de metaalwaarde.

Metaalrecyclingbedrijven die hiervoor een contract zijn aangegaan met de Stichting OPEN ontvangen deze stimuleringspremie voor het apart inzamelen en opslaan van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur, en het vervolgens afleveren aan een deelnemende CENELEC verwerker.

Stichting OPEN en de MRF hebben de 9 meest gestelde vragen over de Stimuleringsregeling E-Waste voor u op een rij gezet in een overzichtelijke folder.

Voorwaarden voor deelname

Om deel te kunnen nemen aan de Stimuleringsregeling E-Waste moeten metaalrecyclingbedrijven zijn gecertificeerd op basis van het MRF Keurmerk of in het bezit zijn van ISO14001 of ISO9001 certificaat met de AEEA module van het MRF Keurmerk, opgenomen in de scope van de ISO-certificering. Een ander alternatief is NEN-norm NVN-CLC/TS 50625-4.

Het MRF Keurmerk is hiertoe opengesteld voor niet-leden van de MRF.

Het MRF Keurmerk, waarin een apart hoofdstuk voor inname, op- en overslag van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur is opgenomen, biedt zekerheid aan de Stichting OPEN dat het deelnemende metaalrecyclingbedrijf op een zorgvuldige en traceerbare manier het E-waste inzamelt, sorteert, opslaat en levert aan één van de aangesloten Cenelec gecertificeerde verwerkers.