Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

Metalen zijn een hoogwaardige secundaire grondstof. Goed en oneindig te recyclen. En met een financiële waarde. De Circulaire Economie in de praktijk. Metalen vallen echter nog steeds onder een achterhaalde afvalstoffendefinitie uit de vorige eeuw.


Uit het onderzoek van CE Delft blijkt dat metaalrecycling via NL metaalrecyclingbedrijven zorgt voor het jaarlijks vermijden van 14,4 Mton aan CO2 uitstoot doordat niet op basis van primaire grondstoffen wordt geproduceerd. Deze CO2 reductie wordt ook gerealiseerd is als die inzet van schroot buiten de EU plaatsvindt.

De Commissie wil de export van afvalstoffen buiten de EU drastisch beperken, en heeft een voorstel daartoe gepubliceerd. De Europese Commissie maakt hierbij echter geen onderscheid tussen afvalstoffen en hoogwaardige secundaire grondstoffen. Indien dit voorstel wordt aangenomen, leidt dit tot een enorme stijging van de CO2 uitstoot. Slecht voor de duurzaamheid. Slecht voor de economie.

Lees hier het hele artikel.