Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

Den Haag, 26 september 2019—De Metaal Recycling Federatie (MRF) en een aantal producentenorganisaties hebben een stimuleringsregeling afgesproken die moet leiden tot een hogere inzameling van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Kern van de regeling is dat metaalrecyclers extra inspanningen verrichten om meer e-waste te sorteren naar 4 categorieën en gescheiden aan te leveren  bij een -gecertificeerde collega. Daarvoor ontvangen zij een vergoeding: 50 euro per ton voor in Nederland ingezamelde en gescheiden stromen AEEA naast de eventuele schrootwaarde. De regeling trad 1 september 2019 in werking en loopt tot 1 september 2020. 

De volgende producentenorganisaties zijn bij de regeling betrokken: de bij NVMP/Wecycle aangesloten stichtingen FIAR CE, ICT Milieu, LightRec, SMR, SVEG en Witgoed en daarnaast stichting Recycling Technologische Apparatuur en WEEE Nederland.

De Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) schrijft voor dat Nederland in 2019 65 procent van alle op de markt gebrachte elektrische en elektronische apparatuur wordt ingezameld. In 2018 behaalde Nederland een inzamelresultaat van 49 procent.