Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

Een onlangs verschenen studie van de BIR (Bureau of International Recycling) toont aan dat de metaalrecyclingketen jaarlijks verantwoordelijk is voor een enorme reductie van de CO2-uitstoot. Alleen al voor drie metalen (ijzerschroot, aluminium en koper) bedraagt de jaarlijkse CO2- reductie door het gebruik van secundaire grondstoffen maar liefst 572 miljoen ton.

Naast het terugdringen van CO2-uitstoot brengt metaalrecycling afgedankte materialen terug in de kringloop. Door recycling van koper wordt meer dan 60% energie bespaard. Bij aluminium bedraagt die besparing zelfs 95%. Dan heb je het over secundaire grondstoffen die hoogwaardiger zijn dan het origineel. Met een recyclingpercentage van ruim 90% wordt de metaalrecyclingketen terecht ‘de circulaire economie in de praktijk’ genoemd.

Het BIR rapport ‘Report on the Environmental Benefits of Recycling – 2016 edition’ is te downloaden van de BIR website, http://www.bir.org.