Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

E-mail

mail@mrf.nl

Telefoon

T: +31 (0)70 362 46 10

Adres

Postadres: Postbus 85645 2508 CH Den Haag

MRF wordt ondersteund door Lejeune Association Management te Den Haag (zie www.lejeune.nl)
MRF
Alles over de MRF, het keurmerk en waar wij voor staan
Lees meer
Standpunten
De standpunten en actueel besproken thema’s in de branche
Lees meer
Leden
Het MRF ledenoverzicht
Lees meer
Agenda
Bekijk toekomstige MRF en beursevenementen
Lees meer
Meldpunt diefstal
Meld nu een diefstal
Lees meer
E-Waste
Doe mee met de stimuleringsregeling E-Waste!
Lees meer

Bekijk de nieuwste MRF Circulaire!

Al 12 jaar werkt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan een landelijke regeling voor de verplichte registratie in een digitaal opkopersregister van onder meer ingekochte metalen en hun aanbieders. Registratie in dit register moet de drempels tegen diefstal en heling verhogen. Gaat het DOR nu echt worden ingevoerd?

Foto: Jansen Recycling Group

Innovaties zijn de smeerolie van de vooruitgang. Ook in de metaalrecycling. Ter illustratie zo maar twee voorbeelden van wat de sector recentelijk bedacht om slimmer, sneller en beter te werken. In Sluiskil heeft Heros bij het verwerken van bodemassen tot secundaire grondstoffen sinds enige tijd de beschikking over een Epsilon M-scanner die non-ferro metalen nog beter scheidt. In Harderwijk zet Recycler Myne (voorheen Reukema) tegenwoordig AI en robots in om aluminiumschroot op legering te sorteren – in de eerste digitale recyclingfabriek ter wereld. 

Komt u uit mijn generatie of ouder, dan bent u er wel bekend mee: Debiteuren Crediteuren. Jos, Edgar en Storm weten het dagelijkse kantoorleven te vertalen naar een humoristisch geheel. Dat gaat niet zelden ten koste van secretaresse Juffrouw Jannie.