Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

Nadat eind februari een nieuw en aangescherpt inspectieregime van de Chinese overheid in werking trad onder de naam ‘National Sword’, dreigt nu ook een Chinees importverbod voor bepaalde afval-/recyclingstromen. Welke dat precies zijn, is echter nog niet duidelijk.

Nog altijd is niet echt duidelijk welke recyclingstromen worden getroffen door de invoering van het nieuwe en strikte inspectieregime dat door de Chinese overheid ‘National Sword’ is gedoopt.

Volgens wereldrecyclingorganisatie BIR zouden die stromen inmiddels wel zijn vastgelegd in een door de Chinese regering medio april jl. goedgekeurde richtlijn ‘managementplan voor de import van afvallen’, waarbij niet alleen sprake is van aangescherpte controles, maar zelfs van een importverbod. Tijdens het eind april gehouden jaarcongres van de Amerikaanse recyclingorganisatie ISRI werd aangegeven dat het zou gaan om kunststofstromen, elektronisch afval, mixed shredder waste en onbewerkte kabelafvallen.