Deze website maakt gebruikt van cookies en verzamelt browsegegevens om u de beste ervaring te geven. Lees meer over de gegevens die wij opslaan in onze privacy policy.

Op 10 januari 2019 werd op het prachtige Landgoed De Salentein in Nijkerk de MRF Nieuwjaarsreceptie gehouden. Bijna 120 ondernemers in de metaalrecycling en genodigden waren aanwezig. 

In zijn Nieuwjaarsspeech stond MRF-voorzitter, Gabriël van Seumeren, stil bij ontwikkelingen uit het afgelopen jaar. 

Hoe een principe-akkoord over een landelijke regeling tussen overheid en MRF om een verplicht Digitaal Opkopers Register (DOR) in te voeren voor een aantal diefstalgevoelige metalen op het laatste moment werd afgeschoten, waardoor lokaal nu enkele regelingen dreigen te worden ingevoerd, die ondoelmatig zijn en in strijd met privacyregels. 

Maar ook hoe MRF en producenten nu samenwerken aan een inzamelstructuur met vergoeding om de Europese doelstellingen voor inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur te kunnen halen.

Zo werkt de MRF proactief aan de realisering van een duurzame samenleving. "Metaalrecycling is immers de Circulaire Economie in de praktijk...." benadrukte de MRF-voorzitter nog eens in zijn toespraak.